דואה – תערובת תבלינים מצרית | טוויסט מזון מרענן לטרק הבא שלכם

25/05/2023 · על ידי עומר זיו

דואה – כמה פשוט ככה טעים. תערובת תבלינים מהמטבח המצרי, קלה להכנה ומשדרגת כל ממרח טחינה, גבינה או סלט. מצאתי את התערובת מרעננת במיוחד בטיולים וטרקים. כארוחת בוקר קלה, נישנוש מוקדם או פשוט כתבלין. אז הנה המתכון – אותו השגתי אגב מחברה טובה של אמי, דינה, מצרית עאסלית כמובן.

צילום: עומר זיו (מכאן והלאה).

דואה – תערבות תבלינים מצרית – המצרכים:

  • 100 גרם זרעי כוסברה.
  • 250 גרם גרעיני שומשום לבן.
  • 2 כפות כמון.
  • 150 גרם בוטנים (אפשר לרכוש כבר קלויים או לקלות בעצמכם).
  • 150 גרם אגוזי מלך.
  • מלח.
  • מחבת מברזל יצוק לקלייה.
  • קערה נפרדת לערבוב המצרכים לאחר קלייתם.

הערה: התבלין האורגינל מורכב משומשום, כוסברה וכמון. התוספות במתכון לטעמי משדרגות אותו. 

המצרכים דואה מצרית

הוראות הכנה:

  1. ארגנו את המצרכים מראש על מנת שלא תשכחו שום דבר. יש לקלות את הרכיבים כל אחד בנפרד.
  2. קליית שומשום. החלו בקליית הגרעינים למשך 6-8 דקות. ערבבו והשגיחו שלא ישרפו. יש לקלות את הגרעינים עד להזהבה שלהם. לאט לאט תתחילו לשמוע מדי פעם פיצפוצים קלים.
  3. עם סיום קליית השומשום העבירו אותו לקערה נפרדת ועברו לשלב הבא – קליית זרעי הכוסברה.
  4. קליית זרעי הכוסברה. כאן, זמן הקלייה קצר יותר, בין 2-3 דקות. חשוב להשגיח, לערבב ולא לשכוח ליהנות מהריח המדהים שיוצא מקליית הזרעים. גם כאן, יש לקלות את הכוסברה עד להזהבת מרבית הזרעים ולצרף אותם לגרעיני השומשום על מנת שיתחילו להתקרר.
  5. במידה ורכשתם בוטנים קלויים ניתן לוותר על קלייתם. במידה ולא, מומלץ לקלות אותם למשך 3 דקות יחד עם אגוזי המלך ולהוסיף לקערה עם שאר המרכיבים.
  6. הניחו לכל התערובת להתקרר מעט במשך 10-15 דקות.
  7. הכניסו את התערובת למעבד מזון.
  8. הוסיפו את הכמון והמלח (תתחילו עם כף וחצי מלח) ותנו בראש.
  9. לאחר טחינה של כמה שניות בידקו את מצב זרעי הכוסברה. אם אתם רואים שיש הרבה זרעים שלמים המשיכו לטחון עוד כמה שניות.
  10. אין מרקם אחד שהוא מומלץ. אני אישית אוהב את התערובת אוורירית ולא טחונה לגמרי. 
  11. צירפתי את כל שלבי ההכנה בתמונות בתחתית העמוד.
תערובת טחונה
התערובת לאחר טחינה של כל המרכיבים. יש לציין שדואה קלאסית היא ללא בוטנים או אגוזים, אולם זאת תוספת נחמדה שנותנת עוד נפח וטעם יותר מגוון.

דואה עם שמן זית, אחסון ואכילה:

איך לאכול? קודם כל קחו כפית ככה ישר מהתערובת לפה (מנת סידן טובה). הדרך הקלאסית לאכול את התערובת היא לקחת קערה קטנה עם שמן זית, לטבול בה את הלחם ולאחר מכן לטבול אותו בתערובת (השם ישמור כמה זה טעים). בגדול התבלין הולך טוב על טחינה, קוטג’, חמאה, דגים וסלט. מומלץ מאוד לאחסן את מרבית התערובת בכלי אטום ולהשאיר כלי קטן על מדף התבלינים בהישג יד. הדואה מחזיקה שנה בכיף. 

הכלבה דואה
וזאת דואה. וכן, קרויה על שם התבלין. היא בעצמה סוג של מעורבת כנענית.

אחלה תבלין וארוחת בוקר בטרקים ובשביל ישראל:

מומלץ להכניס את הדואה לפקל התבלינים שלכם (אני משתמש בסט מנות מטרנה של תינוקות – ראו תמונה ראשית). בשעות הבוקר המוקדמות, שעדיין לא ממש רעבים, אפשר להסתפק בפרוסה קלה, נגיעה של שמן זית וכמה ביסים. הרבה פעמים אני מנסה להימנע מארוחה מאוד כבדה בבוקר על מנת להישאר קליל. שתי פרוסות של דואה עם טחינה או אפילו רק עם שמן זית מספקות אותי. אבל זה אני. כמובן שאפשר להשתמש בו כתבלין לכל ארוחה אחרת ביום. בתיאבון!

הכנתם את התערובת?  אשמח לשמוע איך היה לכם ואפילו שילובים מעניינים שהצלחתם לגלות, השאירו תגובה.

למתכונים נוספים לחצו כאן

התגובות שלכם

8 תגובות על “דואה – תערובת תבלינים מצרית | טוויסט מזון מרענן לטרק הבא שלכם

  1. הכנתי דואה דבר טעים כזה לא ראיתי.
    מאחר והתחלתי לשימור תזונה לוקחת מלפפונים פורסת פלפל ירוק פורסת כמה עלה כרוב חסה ביצה קשה שמה על הכל מעט מלח שמן זית ומלמעלה מפזרת דואה .
    בצד ביצה קשה .או כף קוטג.או גבינה וגם מעל דואה סוף הדרך תודה על המתכון??

  2. הדואה יצאה טעימה מאוד. אין צורך בכף וחצי מלח. כף אחת מספיקה אפילו פחות.

    1. כילד להורים מסרים אהבתי מאוד דואה קלאסית. פרוסת לחם עם קצת שמן זית ולטבול בדואה. לא צריך יותר.

  3. מעולה. הכנתי עכשיו. אבל קלאסי ללא בוטנים וללא אגוזים. ממש טעים. תודה רבה.

Comments are closed.