אנחנו בתקופה מאתגרת, אין ספק. עולם התיירות על כל גווניו נמצא במשבר שהוא לא הכיר לפני כן. הפרק המובא לכם כאן מוקדש לעולם התיירות (והטרקים בפרט) בעידן הקורונה ואחריו, מנקודת מבטו של דורון גור – מנהל מחלקת הטרקים ב-“אקו טיולי שטח”.
איך התגלגל המשבר מיבשת ליבשת ואיך זה השפיע על המשרד? מי הכתיב את הביטולים, חברות התעופה או המטיילים? ובהנחה שהמשבר יהיה מאחורינו איזה ענף יתאושש ראשון ואיך יראו הטיולים. מנחים: יזהר דמטר ועומר זיו.
להתייחסות המאזינים והקוראים:
הגענו לשלב שבו עוד רגע נעבור משלב “הבלימה” לשלב ההכלה. אנחנו מגיעים למציאות שבה נצטרך לחיות עם המגפה ברקע – לפחות עד שיימצא חיסון. עד אז, ייתכן והמגבלות שחלות עלינו עכשיו ישוחררו. אם זה המצב, מה צריך לקרות (מבחינת הכרזת ממשלה, מצב הקורונה בעולם, פעילות מערכת הבריאות וכו’) על מנת שתרגישו בטוחים לצאת לטייל שוב? ריכזתי כאן מספר שאלות מנחות, אשמח ממש לתגובות שלכם כאן למטה. שוב, תדמיינו שאין חיסון עדיין אבל כן אפשר לטייל במגבלות מסוימות:
- האם תהיו מוכנים לצאת לטרק מאורגן עם אנשים שאתם לא מכירים? או רק עם חברים?
- האם הוצאה כספית על טיול היא ריאלית מבחינתכם? זאת לאור המשבר הכלכלי, הפיטורים והחל”ת שרבים חווים בימים אלו.
- בהנחה שהמארגן שומר על כללי המשחק (סניטציה, 2 מטרים, מסכות, אלכוג’ל) – האם זה ריאלי להתנהל ככה בטיול?
- האם צריכה להיות הגבלה בגיל? יש המון בגילאי 60+ בנישה הזאת שנמצאים בסיכון גבוה יותר.
- למארגני טיולים וטרקים: האם אתם מרגישים בנוח להוציא טרק בתקופה בה מערכת הבריאות לא במצב לתמוך פציעות טיולים? האם אנחנו רוצים בכלל העמיס עליה?
- האם עלינו לפעול לפתיחת שמורות הטבע בתקופה זו? מה שיאפשר יותר מרחב פיזור של המטיילים.
אשיב בשמחה לכל תגובה.
לכל הפודקאסטים של המעיין לחצו כאן