עוגיות גרעינים קלות מהסוג המובא כאן הן פשוטות להכנה, טעימות, מזינות ומהוות מוצר נישנוש מעולה לטרקים. אפשר להתבסס עליהם כעוגיות לקפה של הבוקר או לתה של הערב. אני לרוב משתמש בהן לארוחות צהריים קלות ביחד עם פירות יבשים. היתרון שלהן בעיקר – חוץ מהטעם כמובן – הוא המשקל הקליל. אז הנה המתכון ואופן ההכנה.
עוגיות גרעינים קלות – המצרכים (30-20 חתיכות):
- 250 גרם שקדים קצוצים דק.
- חצי כוס שומשום.
- חצי כוס גרעיני דלעת..
- חצי כוס גרעיני חמניות.
- 100 גרם אבקת סוכר.
- 2 ביצים (שימוש בחלבון בלבד).
הוראות הכנה:
1- הכניסו את כל המצרכים לקערה אחת, שיברו את הביצים גם כן ושיפכו לקערה רק את החלבון (החלבון הוא הדבק שמחבר את הכל יחד). ניתן לחמם את התנור כבר לגובה של 180 מעלות.
3- שטחו את כל העיסה על מגש והכניסו לתנור (180 מעלות) למשך 20 דקות.
4- אחרי 25-20 דקות (תנו לעיסה להזהיב טיפה) הוציאו את המגש ותנו לו להתקרר למשך 12-10 דקות.
5- שיברו באמצעות הידיים לחתיכות בגודל הרצוי. מומלץ לא קטן מדי. אין ממש חוקים במקרה הזה.
6- העוגיות מוכנות. עכשיו צאו לטייל 🙂
***
בקרוב אכין ואעדכן, נשמע להיט !
הכנתי את העוגיות דגנים!!!
יצא מעולה וכולם נגמרו תוך שניה
מתכון מושלם. תודה!
מסרתי את המתכון בעבודה.כולם התלהבו ונעשה הפגנה כמו של שלום עכשיו.למחרת עשינו חפלה עם הקפה והעוגיות.תוך 5 דקות חוסל הכל ונשארנו עם הקפה ביד.