לנקודת ההתחלה והחניה: תחילת המסלול בעיר ערד, בכביש המוביל אל מתחם המלונות במזרח העיר (שד' מואב). מהכביש יוצאת דרך עפר למצפור עופר גרני, שם מתחיל המסלול.
מומלץ להחנות ברחוב לשם וממנו לצאת ברגל אל תחילת המסלול. ב-waze: "רחוב לשם ערד".
לנקודת הסיום: נקודת הסיום נמצאת כל כביש 258, כ-1.5 ק"מ דרומית לצומת חתרורים (לבאים מערד יש לפנות ימינה).
נחל אבוב ורכס זוהר – תחילת מסלול:
דרך הגישה למצפה נקראת גם דרך זוהר ובקצה שלה נמצא המצפור לזכר עופר גרני. תחילתו של המסלול על סימון שבילים ירוק ודרך עפר רחבה. מהמצפור הופכת הדרך לרגלית בלבד. יש להמשיך עם הסימון הירוק במגמת ירידה לכיוון אפיק נחל יעלים. הירידה נוחה ואורכת עד שעה. בדרך תוכלו להבחין בהר קנאים, רכס זוהר והעיר ערד (רכס כידוד). הכביש הראשי הוא כביש 31 היורד מערד לים המלח (אותו חוצים בהמשך לקראת הטיפוס על רכס זוהר).
מבט מהשביל הרגלי היורד מטה לאפיק נחל יעלים ובכיוון כביש 31.
מאגורת כידוד ונחל יעלים – הפסקת בוקר וצל:
בקצה הירידה והסימון הירוק תגיעו אל אפיק נחל יעלים. בשעות הבוקר תוכלו למצוא צל למנוחה קלה. מכאן חוצה השביל את הערוץ ממש בסמוך לעץ השיטה ואחרי כמה צעדים יש לפנות ימינה (בכיוון הכביש) ועל גבי דרך ג'יפים רחבה המסומנת אדום.
אגב, בהמשך ערוץ נחל יעלים ובמרחק 10 דקות הליכה תבחינו בגדה הצפונית של הערוץ במאגורת כידוד אשר ניצלה את מי הנחל בזמן שטפון והתמלאה מים. מכאן יש לחזור חזרה להמשך המסלול.
רוגם זוהר, ראש זוהר ומצפה זוהר – הטיפוס מתחיל:
רוגם זוהר. תצפית מספר אחת מבין שלוש לאורך הטיפוס.
חציית כביש ועלייה לרוגם זוהר:
מיד אחרי שחוצים את הכביש (בצמוד לשלט החום המכוין למאגורת כידוד אשר משם הגעתם) מתחילים לטפס. כאן מתחברים לסימון שביל ישראל יחד עם סימון ירוק לסירוגין. שימו לב, יש נטייה להמשיך בערוץ נחל יעלים (סימון אדום) לכן ודאו שאתם ממש מטפסים על השלוחה ולא יורדים לערוץ הנחל (חפשו סימון ירוק).
הטיפוס אינו ארוך ובמהלכו תעברו מספר נקודות תצפית. הראשונה שבהן היא שרידי תחנת משמר ישנה (במפה רוגם זוהר). כאן תוכלו להבחין במבנה מסודר חדרים המעיד על תחנת משמר עם בור מים במרכזה. זה הזמן להסדיר נשימה לכמה דקות, ליהנות מהנוף ולאחר מכן להמשיך בטיפוס. מבט להמשך הדרך ותוכלו להבחין בשביל בבירור.
ראש זוהר – הפסקת קפה:
20 דקות טיפוס פחות או יותר מפרידות בין רוגם זוהר לראש זוהר. זוהי התצפית היפה ביותר במסלול לטעמי. במקום תוכלו להבחין באנדרטה לזכר פנחס סלע. זה המקום להוציא את הפקל קפה. מכאן המשך הטיפוס מתון יותר.
ראש זוהר והאנדרטה לזכר נחל פנחס סלע. התצפית היפה במסלול.
מצפה זוהר ונחל אבוב – תחילת המסלול האתגרי:
למגיעים מראש זוהר (לעיל) יש להמשיך בדרך העפר הרחבה המסומנת כחול (וגם שביל ישראל). אחרי חצי שעה של הליכה יש לפנות שמאלה לסימון שבילים שחור (עוזבים את שביל ישראל) ומעפילים במתינות למצפה זוהר (עד כה הלכתם 7.5 ק"מ). מכאן מתחיל חלקו השני של המסלול – נחל אבוב (3.5 ק"מ).
שימו לב: ניתן להגיע בנהיגה איטית וזהירה עד למצפה זוהר וללכת רק בנחל אבוב ללא חלקו הראשון של המסלול.
מהמצפה יש לעקוב באיטיות אחרי הסימון השחור, שימו לב שהוא לא מאוד בולט בשטח. השביל יורד מן המצפה אל אוכף קטן ושם יש לפנות ימינה (הסימון אינו ברור בנקודה זו – היעזרו במפה). הסימון הוא שחור עד לסיום.
נחל אבוב – נחל קצר עם תצורות סלע מדהימות:
ההליכה בנחל אבוב איטית. נפתולי הנחל בין העתקי הסלע מרשימים. הנחל מצוקי, גבוה ובעונת החורף הגבים מתמלאים מים ובעונת האביב יש בו שפע פריחה. זה החלק היפה ביותר במסלול שעכשיו מקבל גוון אחרי לגמרי. יש להתקדם בנחת. לאורך הנחל יתדות למעבר מדרגות סלע גבוהות. זמן הליכה משוער בנחל הוא סביב השעתיים.
מעבר גבים ומדרגות סלע בנחל אבוב.
שימו לב – לאחר שעת הליכה מוביל השביל המסומן החוצה מאפיק הנחל ומחזיר אתכם אחרי עלייה וירידה קצרה – זה כי השביל עוקף מפל ומעבר מסוכן. סיום המסלול הוא ביציאה מן המעוק. משם המרחק לכביש קצר.
נחל אבוב.
המידע הנמסר כאן הוא בגדר המלצה לטיול בלבד. השימוש במידע הוא באחריות המטייל ועל דעתו בלבד. מומלץ לבדוק לפני כל טיול את תחזית מזג האוויר ואת מצב השמורה ולשקול טיול עם מדריך מוסמך במידת הצורך.