כתלה חריפה – צמח תה מהטבע ששווה להכיר

22/10/2017 · על ידי עומר זיו

כתלה חריפה היא אחד מצמחי התה האהובים עליי בטבע. אחרי הקיץ, היא לרוב הראשונה לבלוט בשטח. כשעונת הטיולים בישראל מתחילה, ממש עם ראשית הסתיו, ניתן למצוא אותה בשפע בינות לסלעים. טעמה וריחה הם שילוב בין חריף למתוק וזאת הסיבה שאני כל כך אוהב אותה. 

כתלה חריפה – מי את ואיך את נראת?

כתלה חריפה (בערבית: סלימאניה) צומחת בתוך סדקי הסלע ופריחתה היא בין החודשים ספטמבר-נובמבר. ברגע שתלמדו להבחין בה, היא תבלוט לכם תמיד בשטח. בהרבה מקומות היא נמצאת בכמויות ובפיזור רחב. פריחתה צהובה וזעירה ותפוצתה בכל הארץ.

כתלה חריפה בשטח

תה כתלה:

מרתח עלים מכתלה חריפה היה נהוג מאוד ברפואה העממית ועוזר לפתרון מחלות במערכת העיכול, פצעים, חולשה, שילשול ומחלות לב.

  1. אין צורך בהרבה מן הצמח להכנת התה. ניתן לקחת מספר ענפים (אני לרוב לוקח את העלים והפריחה יחד).
  2. ראשית, הרתיחו מים בלבד.
  3. לאחר הרתיחה, הניחו את הענפים במים הרותחים ל-2 דקות. אני בדרך כלל אוהב להניח את הענפים ולא לפרק את העלים מהם. כך, תוכלו אחרי החליטה פשוט להוציא את הענפים ללא חתיכות.
  4. הוסיפו נגיעה של סוכר ותהנו.

שימו לב: זיהוי צומח למאכל ושתייה דורש מיומנות ונסיון. המידע והטיפים הם בגדר המלצה בלבד והשימוש בהם הוא באחראיות המטייל ועל דעתו בלבד.

כל השלבים בתמונות:

כתלה חריפה

כתלה חריפה

כתלה חריפה

כתלה חריפה

כתלה חריפה

כתלה חריפה

המידע הנמסר כאן הוא בגדר המלצה בלבד. השימוש במידע הוא באחריות המטייל ועל דעתו בלבד.